Sunday, January 20, 2008
Vareni
Kdo mne dobre zna, vi, ze s varenim problemy nemam. Mam totiz bohate zkusenosti, na vysoke jsem si varil obden spagety. Uz jsem ale dlouho nic neukuchtil, tak jsem se rozhodl, ze se zase v kuchyni jednou rozsoupnu. Rikal jsem si, ze nebudu nic vymyslet a udelam klasiku, Dusene kure z Berkove kucharky. Priprava je celkem jednoducha. Podusite kure s nejakym korenim a je to. Akorat Berka ve sve kucharce upozornuje, ze konecny produkt je bez duse. A to jsem nemohl dopustit. Kdyz uz se do neceho poustim, jsem maximalista. Hned jsem vedel, kde je problem. Berka totiz uvadi jako prisadu nove koreni. To je prece hovadina. Nove koreni patri do veproveho a hoveziho, do vseho, akorat v kureti nema co delat (navic jsem ho ani doma nenasel). Proto poslouzil tymian a italska smes. Asi se mi ale trosku smekla ruka, protoze pres ty bylinky nebylo videt nic, ani vodu, ktere jsem dal asi taky trosku vic, protoze Verunka mi sdelila, ze uz se tesi na tu polivku. Z kuchyne letela svinskym krokem (Verunka, ne ta polivka, totiz ne to dusene). Nakonec se to dahustilo moukou a bylo to hotove. Jenom jsem zapomnel, ze by to chtelo nejakou prilohu. Ryze sla do ryzovarice. Kure jsem jeste nevypinal, vsak tech 20 minut navic ho nezdrbe. Sel jsem si precist postu. Za hodinu a pul jsem si vzpomnel, ze bych mel jit do kuchyne zklidit plody sve prace. Ryze byla nastesti v pohode (parada, ze uz nemusim varit ryzi v hrnci). S kuretem to bylo celkem horsi. Na spodu se udelal asi dvoucentimetrovy cerny skraloup. No, abych to neprotahoval, tak jen zaverem: Skraloup letel do hajzlu, hrnec do popelnice a ja vecerel suchou ryzi. Ale taky nebyla spatna.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment