Monday, August 13, 2007

Jak se mi pos... hard disk

V patek jsem si uvedomil, ze mam vsechny fotky jen na jednom disku a ze kdyby se neco s tim diskem stalo, tak je konec sveta. Toto uvedomeni vzbudilo paniku.
Okamzite jsem si sel koupit externi hard disk, ze si tam ty fotky zazalohuju. V obchode mi jeste padl do oka Norton Antivirus, protoze stal 10 dolaru. Tak jsem si ho koupil taky. Prijdu domu a rozhodnu se nejdriv nainstalovat ten antivirus. Jedna z jeho super special vlastnosti je, ze si dokaze udelat mapu disku a kdyz se neco na pocitaci zmeni a clovek to chce vratit zpet, pouzije jakousi utilitu a ono se to vrati do predesleho stavu. Nebudu to protahovat, zkratka pri instalovani toho antiviru se ten disk s fotkama kousl a neslo se na nej ze systemu dostat.
Byl jsem zoufaly. Zkusil jsem vsechny programy, ktere jsou zadarmo a ktere umi precist data z pokazeneho disdku, ale zadny nefungoval. Tak jsem si jeden koupil, za 30 dolaru. Nez jsem ho koupil, zkousel jsem demo a vsechno jelo perfektne. Umel najit vsechny soubory a adresare nadisku. Ted uz to neumi (ale to bude asi spis tim diskem).
Nakonec to stejne dopadne tak, ze jeste zkusim par pokusu, pak ten disk vyhodim, zaplacu a par mesicu budu zalohovat uplne vsechno (nez me to zas prestane bavit).

No comments: